Paardenmelk, het klinkt misschien vreemd, maar tegelijkertijd zo eenvoudig.

 

Paardenmelk, het klinkt misschien vreemd, maar tegelijkertijd zo eenvoudig. De russische steppen- volkeren gebruiken het al sinds de oudheid als middel tegen velerlei ziekten en ter versterking van het hele lichaam. Herodot (500 v. Chr.) schreef over paarden-melk: "Nutrit, robetat, alretat" hetgeen betekent: zij voedt, versterkt en geeft nieuwe energie. De laatste decennia is de paardenmelk ook in Duitsland en Oostenrijk een veel gebruikt natuurproduct.

Na een afstudeerscriptie aan de Agrarische Hogeschool over de heilzame werking van paardenmelk introduceerde Carla van de Laar het natuurproduct in Nederland.
Dit was in 1989 en sindsdien hebben de ervaringen van mensen die de paardenmelk gebruiken ons veel inzichten over de werking ervan gegeven. Met deze kennis kunnen wij u de juiste voorlichting geven. Bovendien kunt u bij ons kiezen uit 3 verschillende

Om dit te kunnen begrijpen moeten we ons bedenken dat een goede darmflora en een goede stofwisseling van belang zijn voor vele lichaamsfuncties. Door de darmflora te versterken en de stofwisseling te bevorderen heeft het drinken van paardenmelk een gunstige invloed op uw gezondheid.


Paardenmelk zorgt voor:
een goede darmwerking en darmflora
bevordering van het immuunsysteem/afweersysteem
zuivering van de huid
bevordering van de reinigende werking van de lever
het hart, de bloedvaten, de bloeddruk en chlolesterolspiegel
een maagversterkende werking
de bevordering van opname van vitamines en mineralen (oa ijzer)
sterke botten
soepele gewrichten (niet bij slijtage!)
een sneller herstel na ziekte
darmreiniging/bloedzuivering
een regelmatige stoelgang
stimulering van de spijsvertering
de spieren
de bloedcirculatie
geeft pollen minder kans
een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen.

 

De melkmerries leven samen met hun veulen in een grote kudde.


Gedurende de nacht grazen ze in de weide en overdag kunnen ze vrij in en uit de stal lopen. Hun welzijn, gezondheid en goede voeding staan voorop. De band tussen moeder en veulen moet sterk blijven. Sociaal contact met andere pony's is van groot belang voor de merries en de opvoeding van het veulen. Overdag verblijven de veulens die ouder zijn dan 6 weken in een eigen kudde, maar zo dat het contact met de moeder blijft. Ze worden extra bijgevoerd. De merries worden vijfmaal per dag gemolken. Daarna gaan ze weer met hun veulen naar de weide. Op deze manier komen de veulens niets tekort.

De veulens (zowel merries als hengsten) worden op ons eigen bedrijf groot gebracht. Een deel van de merrieveulens krijgt op drie-jarige leeftijd zelf een veulen en blijft bij ons als melkpony. De overige veulens, inmiddels vaak drie jaar oud, worden verkocht als kinderrijpony of aan fokkers. De melkmerries worden niet met medicijnen behandeld en regelmatig door de dierenarts gecontroleerd. Alleen gezonde dieren kunnen met gevarieerd, hoogwaardig voer goed produceren. Ze hebben daarom gras, maïs, luzerne, brokken zonder toevoegingen en kruidig berghooi tot hun beschikking.

Paardemelkerij Belangrijk
Paardenmelk bestelling
Paardenmelkerij Cosmetica
excursies rondleiding op de paardenmelkerij
Paardemelk gebruik
Orchids's paardenmelkerij
Paardenmelkerij merrie
Melk Paarden
Paardenmelk Versterken de Stofwisseling
Paardenmelk Werking
Orchid's Paardenmelkerij Zeeland Paardenmelk.nl
Orchid's Paardenmelkerij hier vindt je als over Paardenmelk
Paardenmelk Voorwie
Welkom bij Orchid's paardenmelkerij als over paardenmelk
Welkom bij Orchid's paardenmelk.nl In Zeeland
Paardenmelk.nl Hier vindt je alles over Paardenmelk

Paardenmelk, het klinkt misschien vreemd, maar tegelijkertijd zo eenvoudig.