Paardenmelk is zo bijzonder omdat de samenstelling ervan vergelijkbaar
is met die van menselijke melk. Het drinken van paardenmelk stimuleert
de groei van de goede bacteriën van onze darmflora. Hun uitbreiding
zorgt voor de verdringing van de slechte bacteriën. Deze slechte
bacteriën zijn de oorzaak van vele ziekten. Zij produceren namelijk
gifstoffen die de darmwand irriteren en in het bloed kunnen worden
opgenomen. Een geprikkelde darmwand kan zich uiten in de vorm
van diarree of een spastische darm. Maar de gifstoffen kunnen
de darm ook gedeeltelijk verlammen, met als gevolg obstipatie.
|
Bij een verstoorde vertering heeft men vaak last van darmrommelingen,
over- matige gasvorming, een opgezette buik, verhoogde maagzuurproductie
en misselijk-heid. Via de darmwand kunnen de gifstoffen ook in het
bloed worden opgenomen. Dit kan leiden tot moeheid, hoofdpijn en
een overbelasting van de lever.
De gifstoffen komen er soms uit in de vorm van eczeem of via de
longen (astma, bronchitis). Een verkeerde samenstelling van de darmflora
veroorzaakt tekorten in het lichaam van mineralen en vitaminen,
met name vitamine K en de vitaminen uit de B-groep. Er treedt afweerzwakte
op, met als gevolg een vergrote ontstekingsgevoeligheid, vatbaarheid
voor infecties en een verhoogde kans op het krijgen van kanker.
Door het drinken van paardenmelk wordt de darmflora hersteld en
het bloed gezuiverd. Zo kan een lever die beschadigd is ten gevolge
van ziekte, medicijnen of alcohol weer geheel of gedeeltelijk herstellen
en zo haar taak als bloedzuiveraar beter vervullen. Eczeem, maar
ook allergieën tegen b.v. voedingsmiddelen (o.a. koemelk), de zon
en hooikoorts verminderen of verdwijnen in veel gevallen. Verder
zijn er ook goede resultaten te behalen bij reuma, MS, CF, bij een
te hoge bloeddruk, na een hartinfarct en problemen bij de overgang.
|
Paardenmelk is door zijn weerstand- verhogend en ersterkend effect
een primamiddel ter ondersteuning bij nagenoeg alle ziekten en om
te herstellen na een infectie. Door de samenstelling en de lichte
verteerbaarheid van paardenmelk is het zeer geschikt voor mensen
die aan
kanker lijden. Het versterkt het lichaam en heeft vaak tot gevolg
dat een chemokuur of bestraling beter wordt verdragen en dat de
bloedwaarden beter blijven. Kortom, paardenmelk is een zéér gezond
voedingsmiddel dat veel klachten kan verminderen en voorkomen. Paardenmelk
bevat slechts 1% vet, wat grotendeels onverzadigd is (o.a. linolzuur,
linoleenzuur en 4-voudig onverzadigd archidonzuur). De eiwitten
bestaan voor bijna de helft uit albumine/globuline (afweereiwitten)
en zijn kort en zeer licht verteerbaar. In paardenmelk zitten veel
vitaminen, mineralen en spore-elementen en met name het gehalte
aan ijzer en vitamine C is erg hoog. Bovendien bevat paardenmelk
veel enzymen en essentiële aminozuren. |
|