Paardenmelk, Paardemelk, Paardemelkerij, paardenmelkerij

 

Paardenmelk, het klinkt misschien vreemd, maar tegelijkertijd zo eenvoudig. De russische steppen- volkeren gebruiken het al sinds de oudheid als middel tegen velerlei ziekten en ter versterking van het hele lichaam. Herodot (500 v. Chr.) schreef over paarden-melk: "Nutrit, robetat, alretat" hetgeen betekent: zij voedt, versterkt en geeft nieuwe energie. De laatste decennia is de paardenmelk ook in Duitsland en Oostenrijk een veel gebruikt natuurproduct.

Paardenmelk is verkrijgbaar in drie vormen:

verse, ingevroren paardenmelk.

Pro bio cure: aangezuurde paardenmelk (verkrijgbaar in de smaken Naturel en Framboos).

Granulaat: paardenmelkpoeder (gevriesdroogd).
Als basis voor alle drie de vormen is dezelfde verse, 100% natuurzuivere paardenmelk van Orchid's Paardenmelkerij gebruikt. De werkingskracht van gevriesdroogde paardenmelk is evengroot als die van ingevroren paardenmelk. De Pro bio cure kan omdat het met behulp van biogarde bacteriën verzuurd is in een aantal gevallen extra voordeel bieden. Welke vorm men kiest is afhankelijk van persoonlijke smaak en de gewenste houdbaarheid. Men kan de paardenmelk afhalen, maar hij kan ook toegestuurd worden. Paardenmelk is alleen ingevroren houdbaar. Pro bio cure is minstens 12 dagen in de koelkast houdbaar en de granulaat 6 maanden in gesloten verpakking.

De paardenmelk is ingevroren per dagelijkse portie van een kwart liter. Naar keuze kan de paardenmelk opgehaald of thuis bezorgd worden. Paardenmelk is licht zoet en waterig van smaak. Als men niet van melk houdt kan men kiezen voor de biogarde van paardenmelk (pro bio cure), naturel of framboos. De Pro bio cure framboos smaakt als een drinkyoghurt en is zeer aanbevolen voor kinderen. Als men de melk mee wil nemen op bijv. de vakantie is de granulaat aan te bevelen. Dit is gevriesdroogde melkpoeder waar door toevoeging van water weer paardenmelk van gemaakt wordt.

Paardenmelk wordt als een kuur gedronken. Elke dag een kwart liter is in de meeste gevallen voldoende voor de opbouw van de darmflora. Zolang men vindt dat er vooruitgang plaats vind dient men de melk elke dag te drinken. Als de situatie stabiel is kan er worden afgebouwd. Dit is gemiddeld na drie maanden. Dit betekent dat de hoeveelheid paardenmelk langzaam verminderd wordt, of dat er om de dag gedronken wordt. In een aantal gevallen bijv. chronische klachten is (helemaal) afbouwen niet aan te raden.

Voor kinderen onder het jaar en mensen met allergieën wordt aanbevolen de eerste dagen slechts kleine hoeveelheden te gebruiken om langzaam te wennen. Mensen met slecht werkende nieren moeten minstens gedurende de eerste maand slechts een halve portie nemen.

De aanbevolen hoeveelheid paardenmelk is liter per dag, de aanbevolen hoeveelheid Pro Bio cure Naturel is 200 ml. per dag en Pro Bio cure Framboos 250 ml per dag in verband met toegevoegd natuurlijk frambozensap. Neem de allereerste keer dat u paardenmelk drinkt slechts een klein slokje. In een zeldzaam geval dat u er allergische voor bent merkt u dit vrijwel meteen. Bij kinderen en mensen met allergien wordt geadviseerd met minder te beginnen en in enkele dagen de hoeveelheid op te bouwen. Bij zeer gevoelige darmen/maag en voor kinderen onder 1 jaar kan beter de gewone zoete paardenmelk gedronken worden, omdat deze iets milder werkt. Het mag in n keer gedronken worden, of in porties over de dag. Zeker de eerste 6 weken is het belangrijk elke dag de melk te drinken dus GEEN dag over te slaan. Het maakt niet uit wanneer de melk gedronken wordt, als het maar wel elke dag rond het zelfde tijdstip is. Gedurende ongeveer de eerste twee weken kan de kwaal verergeren: meer uitslag, gerommel in de darmen e.d.. "Het moet er uit" De medicijnen of diten die men heeft, gewoon door gebruiken. Iets wat ongeneeslijk is, geneest ook met paardenmelk niet, het gaat hierbij om verlichting.


Paardenmelk zorgt voor:
een goede darmwerking en darmflora
bevordering van het immuunsysteem/afweersysteem
zuivering van de huid
bevordering van de reinigende werking van de lever
het hart, de bloedvaten, de bloeddruk en chlolesterolspiegel
een maagversterkende werking
de bevordering van opname van vitamines en mineralen (oa ijzer)
sterke botten
soepele gewrichten (niet bij slijtage!)
een sneller herstel na ziekte
darmreiniging/bloedzuivering
een regelmatige stoelgang
stimulering van de spijsvertering
de spieren
de bloedcirculatie
geeft pollen minder kans
een gunstige werking op ouderdomsverschijnselen.

 

Paardenmelk, Paardemelk, Paardemelkerij, paardenmelkerij


Gedurende de nacht grazen ze in de weide en overdag kunnen ze vrij in en uit de stal lopen. Hun welzijn, gezondheid en goede voeding staan voorop. De band tussen moeder en veulen moet sterk blijven. Sociaal contact met andere pony's is van groot belang voor de merries en de opvoeding van het veulen. Overdag verblijven de veulens die ouder zijn dan 6 weken in een eigen kudde, maar zo dat het contact met de moeder blijft. Ze worden extra bijgevoerd. De merries worden vijfmaal per dag gemolken. Daarna gaan ze weer met hun veulen naar de weide. Op deze manier komen de veulens niets tekort.


Onze melkmerries moeten elk jaar een veulen krijgen om gemolken te kunnen worden. Al onze veulens worden opgefokt waarna ze particulier verkocht worden. Ook worden er merries verkocht die enkele jaren zijn gemolken en het ponykamp meegelopen hebben. De jonge dieren, merries en ruinen, worden vaak als 3-jarige zadelmak gemaakt en dan verkocht.

Wij hebben dus merries in alle leeftijden te koop en hengsten en ruinen tot 31/2 jaar. Al onze pony's hebben een papier waar de stamboom opstaat. Het betreft New Forest en NRPS pony's en kruisingen hiervan. Ze worden gefokt in groepen, hebben veel beweging en veel contact met mensen. Ze zijn ingeënt voor influenza en tetanus. Als u op zoek bent naar een rij- of fokpony bel ons op en kom eens kijken. We hebben meestal een ruime keus staan en kunnen u adviseren over het karakter en capaciteit van de pony's. We hebben lieve recreatie- en toekomstige topsportpony's te koop. Bovendien fokken we vaak met dezelfde bloedlijnen, zodat we regelmatig ook 2-spannen te koop hebben

De veulens (zowel merries als hengsten) worden op ons eigen bedrijf groot gebracht. Een deel van de merrieveulens krijgt op drie-jarige leeftijd zelf een veulen en blijft bij ons als melkpony. De overige veulens, inmiddels vaak drie jaar oud, worden verkocht als kinderrijpony of aan fokkers. De melkmerries worden niet met medicijnen behandeld en regelmatig door de dierenarts gecontroleerd. Alleen gezonde dieren kunnen met gevarieerd, hoogwaardig voer goed produceren. Ze hebben daarom gras, maïs, luzerne, brokken zonder toevoegingen en kruidig berghooi tot hun beschikking.

Paardemelkerij Belangrijk
Paardenmelk bestelling
Paardenmelkerij Cosmetica
excursies rondleiding op de paardenmelkerij
Paardemelk gebruik
Orchids's paardenmelkerij
Paardenmelkerij merrie
Melk Paarden
Paardenmelk Versterken de Stofwisseling
Paardenmelk Werking
Orchid's Paardenmelkerij Zeeland Paardenmelk.nl
Orchid's Paardenmelkerij hier vindt je als over Paardenmelk
Paardenmelk Voorwie
Welkom bij Orchid's paardenmelkerij als over paardenmelk
Welkom bij Orchid's paardenmelk.nl In Zeeland

Paardenmelk, het klinkt misschien vreemd, maar tegelijkertijd zo eenvoudig.