Paardenmelk is verkrijgbaar in vier vormen:

  • verse, ingevroren paardenmelk.
  • Pro bio cure: aangezuurde paardenmelk (verkrijgbaar in de smaken Naturel en Framboos).
  • Paardenmelkpoeder
  • Capsules

Als basis voor alle vier de vormen is dezelfde verse, 100% natuurzuivere paardenmelk van Orchid's Paardenmelkerij gebruikt. De werkingskracht van paardenmelkpoeder is evengroot als die van ingevroren paardenmelk. De Pro bio cure kan omdat het met behulp van biogarde bacteriŽn verzuurd is in een aantal gevallen extra voordeel bieden. Welke vorm men kiest is afhankelijk van persoonlijke smaak en de gewenste houdbaarheid. Men kan de paardenmelk afhalen, maar hij kan ook toegestuurd worden. Paardenmelk is alleen ingevroren houdbaar. Pro bio cure is minstens 12 dagen in de koelkast houdbaar en paardenmelkpoeder 12 maanden in gesloten verpakking.

De paardenmelk is ingevroren per dagelijkse portie van een kwart liter. Naar keuze kan de paardenmelk opgehaald of thuis bezorgd worden. Paardenmelk is licht zoet en waterig van smaak. Als men niet van melk houdt kan men kiezen voor de biogarde van paardenmelk (pro bio cure), naturel of framboos. De Pro bio cure framboos smaakt als een drinkyoghurt en is zeer aanbevolen voor kinderen. Als men de melk mee wil nemen op bijv. de vakantie is het poeder aan te bevelen. Dit is melkpoeder waar door toevoeging van water weer paardenmelk van gemaakt wordt.

Paardenmelk wordt als een kuur gedronken. Elke dag een kwart liter is in de meeste gevallen voldoende voor de opbouw van de darmflora. Zolang men vindt dat er vooruitgang plaats vind dient men de melk elke dag te drinken. Als de situatie stabiel is kan er worden afgebouwd. Dit is gemiddeld na drie maanden. Dit betekent dat de hoeveelheid paardenmelk langzaam verminderd wordt, of dat er om de dag gedronken wordt. In een aantal gevallen bijv. chronische klachten is (helemaal) afbouwen niet aan te raden.

Voor kinderen onder het jaar en mensen met allergieŽn wordt aanbevolen de eerste dagen slechts kleine hoeveelheden te gebruiken om langzaam te wennen. Mensen met slecht werkende nieren moeten minstens gedurende de eerste maand slechts een halve portie nemen.