Een bezoek aan de paardenmelkerij is voor iedereen zeer de moeite waard. Voor zowel jong als oud is het een bijzondere ervaring om met deze dieren in contact te komen. Want waar anders zie je ruim 300 paarden in kuddes vrij rond lopen?. In een kudde voelen zij zich op hun gemak en dat zie je! Bovendien……vraagt u zich niet af waarom wij paarden  melken?
U wordt  hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee met een lekkere plak cake in de tot filmzaal omgebouwde hooizolder. Natuurlijk kunt u zien hoe de paarden gemolken worden en de paardenmelk proeven.  Na een uitgebreide rondleiding wordt het bezoek afgesloten. Het geheel duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het aantal gestelde vragen. Met droog weer ziet er alles er vanzelfsprekende mooier uit, maar het grootste deel van de excursie vindt binnen plaats, droog weer is dus niet per sé noodzakelijk.  Ook mensen die slecht ter been zijn, of in een rolstoel zitten, kunnen bij ons terecht.

Excursies zijn mogelijk van 10 tot 80 personen. Van mei t/m september is er ruimte voor 45 personen extra.  Bezoeken zijn elke dag mogelijk van 10:00 uur tot 16:00 uur uitgezonderd zon- en feestdagen.
Indien u een bezoek wenst te brengen aan de paardenmelkerij heeft u de volgende mogelijkheden:

Excursie

Indien u een excursie wilt kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken. Het minimum aantal personen bedraagt 10. Het programma ziet er als volgt uit:

- ontvangst met 2x koffie, thee of frisdrank en cake.
- videofilm over de paardenmelkerij
- nadere uitleg
- gelegenheid tot vragen stellen
- paardenmelk proeven
- rondleiding op de paardenmelkerij o.a. het melken bijwonen

Prijs:  Volwassenen € 4,50 PP        Kinderen € 3,00 PP  
Indien men gebak/vlaai wenst, dan kost dit € 1,-- per persoon extra

Uitgebreid Bezoek

Bezoek incl. het zien van ’n videofilm, melk proeven en  beknopte uitleg.
afspraak maken niet nodig - niet op zondagen - € 3,00 per persoon. Geen minimum aantal personen.

Kort Bezoek

Gratis bezoek zonder begeleiding. Geen minimum aantal personen.
(afspraak maken niet nodig - niet op zondagen)

Arrangementen:

Ook is het mogelijk om een arrangement te boeken, naast een bezoek aan Orchid's Paardenmelkerij bezoekt u de Hertenfarm Edelbrabant. Het het eten wordt verzorgt door Het Witte Huis. Een unieke combinatie in een straal van 1 km!. Meer informatie en boekingen via de link zalencentrum Het Witte Huis.

Bel voor meer informatie: 0486-453777 of e-mail: info@paardenmelk.nl

                  
img

Links:

- Klik hier voor Zalencentrum Het Witte Huis
- Klik hier voor Hertenfarm Edel Brabant